Service

Cirkulær omstilling

Contract
Contract
Contract

Kommende lovgivning vil kræve meget dybere dataindsamling og indsigt i forsyningskæder og produkters livscyklusser. Dertil har EU lavet flere tiltag. ESPR fokuserer på at integrere miljømæssig bæredygtighed overvejelser i produkter og processer gennem hele deres værdikæde.

ESPR definerer minimumskrav til produktets ydeevne, såsom at sikre produkter er designet til at være holdbare, reparerbare og genanvendelige og er en del af EU Textile Strategy. Disse skal virksomheder opfylde standarder for at sælge tekstiler på det indre marked. ESPR introducerer to typer krav til tekstilprodukter: "Fysisk ydeevne" og "Informationskrav" i form af Digital Product Passport (DPP).

Typer af cirkulære områder som jeg rådgiver i:
  1. Det Digitale Produkt Pas

    • Det digitale produktpas er designet til at indsamle og distribuere produktdata gennem hele dets livscyklus, hvilket fremhæver produktets bæredygtige, miljømæssige og genanvendelige egenskaber. DPP'en fanger registrerede data fra forskellige stadier af forsyningskæden, såsom råmaterialer og fremstillingsprocessen, og letter deling mellem forskellige interessenter og deltagere. Denne deling låser op for en række fordele, use cases og værdi på tværs af hele økosystemer.

    • Se flere detaljer under ydelser, Digital Produkt Pas & ESPR.

  2. Take-back systemer

    • Som personen bag det eneste danske B2B take-back system for arbejdstøj og det første B2C/B2B for sportstøj, så har jeg praktisk viden og erfaring i at opsætte systemer til at facilitere tekstilaffald i end-of-life stadiet. Jeg faciliterer workshops om konceptudviklingen og skaber rammerne fra starten af projektet hele vejen igennem til virksomheden er klar til koncept launch. Jeg leder, uddanner og udvikler kompetencer hos de relevante medarbejdere i de berørte afdelinger.

  3. Gensalg

    • En anden cirkulær strategi har vundet betydelig indpas i tekstilindustrien, nemlig videresalgsplatforme. At omfavne videresalg letter forlængelsen af ​​en beklædningsgenstands livscyklus i dens oprindelige funktion, og behøver derved ikke flere ressourcer til at ændre produktet. Integrering af videresalg i deres forretningsmodeller gør det muligt for mærker/virksomheder, at tage ansvar for det affald, der genereres med produkter, og samtidig reducere forbruget af nye materialer, vand og energi gennem hele produktionsprocessen.

  4. Emballage og mærkningsordninger

    • Med ny EU lovgivning kommer der flere krav til mærkning af produkter og emballage. Tyskland har Grüner Punkt, Frankrig har Triman og EPR sætter nye regler for emballagemateriale. Er jeres virksomheds emballage korrekt mærket? Har I Triman på hangtags, plastikposer, elektronik mm?

    • Som en del af data mapping arbejdet med ESG rapportering er der sammenfald med den data der bruges til mærkningsordninger og emballage valg.

Dertil er der en række områder indenfor Klimakompasset, GHG protokollen, Scope 1, 2 og 3 beregninger som virksomheder kan arbejde med indenfor de forskellige cirkulære områder.

Alle størrelser af virksomheder bliver ramt af ovenstående tiltag. For nogle virksomheder vil indstillingen og handlekraften på visse områder påvirke deres konkurrenceevne og i værste fald fremtidige license to operate.