Service

Supply chain & CSDDD

kvinder i indien
kvinder i indien
kvinder i indien
CSRD's Supply chain framework

ESRS S2 og G er en stor del af arbejdet med leverandører - sustainable supply chain arbejdet.

Virksomheden skal udarbejde dækkende politikker og procedurer som fastlægger klare roller og ansvar for alle funktionelle ejere gennem udførelse af CSRD's end-to-end Sustainable Supply Chain Risk Framework livscyklus.

Rapportering på strategisk, taktisk og operationelt niveau, f.eks.: overordnet fremskridt i forhold til virksomhedens bæredygtighedsmål, risikoovervågning og afbødningseffektivitet, leverandørens beredskabsplaner og fremskridt for væsentlige risici osv. Kvalitetsrapportering på tværs af forsyningskæden kræver datadefinitioner og ansvar for levering.

Leverandørkrav og processer kan blandt andet inkludere:

  1. Planlægning og markedsafsøgning

  2. Riskikovurdering og due diligence

  3. Kontrakter og onboarding

  4. Monotorering og control

  5. Problemløsning og opkvalificering

  6. Kontraktannulering og off-boarding

CSDDD - bør igangsættes under CSRD arbejdet

CSDDD-målet er at sikre, at virksomheder tager ansvar for de negative virkninger af deres aktiviteter. Dette direktiv etablerer en ensartet EU-dækkende standard, der tvinger både EU- og ikke-EU-virksomheder til at etablere due diligence-strategier vedrørende menneskerettigheder og miljøspørgsmål. Det kræver, at virksomheder identificerer og adresserer negative påvirkninger af menneskerettigheder og miljø inden for deres operationer, datterselskaber og forsyningskæder

Hvad er CSDDD:

  1. Obligatorisk due diligence: CSDDD angiver nødvendige due diligence-trin, som virksomheder skal tage. Virksomheder, der er omfattet af dette direktiv, er juridisk forpligtet til at undersøge og behandle, hvordan deres drift og forsyningskæder påvirker miljøet og menneskerettighederne.

  2. Global anvendelse: Dette direktiv stopper ikke ved EU's grænser; det gælder både EU- og ikke-EU-virksomheder. Det dækker deres handlinger, ikke kun i Europa, men også hvor end de opererer og køber globalt

  3. Reduktion af negative virkninger: Hovedmålet med CSDDD er at sikre, at virksomheder træffer reelle handlinger for at reducere eller standse eventuelle skadelige virkninger, som deres aktiviteter kan have på miljøet og menneskerettighederne

  4. Ved hjælp af CSRD arbejdet kan virksomheder forberede data flow, processer og politikker så arbejdet med CSDDD igangsættes under CSRD. Som rådgiver hjælper jeg med

    1. Integrer menneskerettigheder og miljømæssig due diligence i politikker

    2. Udvikle en proces til at identificere og vurdere faktiske eller potentielle negative menneskerettigheder og miljøpåvirkninger – både i egen drift og i forsyningskæden.

    3. Udfase eller minimer faktiske påvirkninger. Spor implementeringen og resultaterne for at evaluere effektiviteten af ​​due diligence-procedurer (mindst hver 12. måned).

  5. Udfaldet hvis CSDDD ikke implementeres: Virksomheder, der ikke overholder EU’s Corporate Sustainability Due Diligence, risikerer at blive stillet over for en compliance påbud eller endda store økonomiske sanktioner baseret på virksomhedens omsætning. Disse sanktioner omfatter bøder på op til 5 % af virksomhedernes nettoomsætning på verdensplan.

Due diligence pålægger virksomheder at engagere sig i deres interessenter og håndtere brud på protokoller og rettigheder. Som specialist på området hjælper jeg med at etablere processer, hvor arbejdet også underretter virksomheden om indvirkninger, som efterfølgende afgiver informationer til CSRD’s DMA og virksomhedsrapportering.

Jeg har arbejdet og rejst i store dele af Mellemøsten, Asien og dele af afrika og har et indgående kendskab til arbejdsforhold, rettigheder, udviklingsprojekter mm som har indflydelse på en virksomheds value og supply chain.